13 d’octubre del 2012

Crònica 12a Sessió (13-10-2012)

0 comentaris
 
Comencem el mes d'Octubre amb una assistència sorprenentment forta, que podria haver estat de rècord si no fos per l'absència d'Amatents habituals com els Marcs, la Sílvia, en Jaume, l'Anna, en Ferran, en Joan i molts més. Tots ells, per circumstàncies diverses, com febres i refredats habituals de l'època i viatges aprofitant el pont del Pilar. Al final, 23 persones s'han animat a jugar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts, una de les afluències més altes del Club. Tot li devem als habituals assistents, així com les noves incorporacions que venen atrets a la crida i acaben repetint la seva assistència.

  

La sessió ha estat caracteritzada per la bona quantitat de nous jocs que s'han provat, qualitat de la qual ens fa pensar que es seguiran portant i jugant per a que la resta d'Amatents els provin i gaudeixin. A més a més, cal observar els jocs que s'han editat aquest mateix mes i que, per tant, són novetats al món lúdic. Un dels més curiosos ha estat el String Railways, un joc molt original d'unir estacions de tren que crida molt l'atenció per la seva posada en escena. Fil sobre fil cal anar unint lloses que representen diferents estacions ferroviàries.



I de la mà d'Edge tenim el popular Zombicide, un joc que combina el tipus de joc anomenat Ameritrash amb moltes mecàniques d'Eurogame i d'estratègia, amb un fort component atzarós que dóna tensió a la partida. Els jugadors són els últims supervivents de la Terra i han de fer un seguit de missions mentre sobreviuen a una invasió Zombie. És tota una experiència veure com s'omple el taulell de monstres i com els van buidant els jugadors a base de dispars i atacs amb armes blanques. Un joc un xic violent en quant a temàtica però que gaudeix la cohesió grupal per les decisions que s'han de prendre en equip. Al final els herois es van sortir amb la seva, poc abans de ser menjats pel regiment zombie, i això que els van tirar un còctel molotov! Destacar el valor del Víctor i de la Judith amb la seva serra mecànica i la carnisseria que van organitzar.





Una altra novetat que no vam arribar a provar però que resta pendent per a la següent sessió (i que tothom li té moltes ganes) és Las Leyendas de Andor, que recentment ha distribuit Devir i que està tenint força ressò mediàtic. La seva mecànica és tot un misteri que has d'anant descobrint a mesura que jugues el joc.


Un dels dos jocs més jugats aquesta sessió ha estat el Kingdom Builder, un joc molt simple, curt i que té molta rejugabilitat gràcies als taulers i a unes accions que són aleatòries a cada partida. Cal destacar la presència d'un nou amatent, l'Albert Abril, que s'incorpora per primer cop al Club Amatent amb uns resultats molt encoratjadors, i més si tenim en compte que jugava amb jugadors força experimentats com en Freddy, que torna a les sessions després d'una absència força llarga, deguda a motius laborals.
 
 

L'altre joc jugat dos cops aquesta sessió és el Dixit Jynx, un joc molt especial perquè l'ha dissenyat un autor català, en Josep M.Allué, i que va tenir molt ressò l'any passat al panorama lúdic. El joc consisteix en ser el primer en endevinar una imatge suggerida per un dels jugadors, amb un seguit de penalitzacions i recompenses depenent si l'encertes o si falles. El joc combina agilitat i rapidesa en un repte d'interpretació d'imatges.



El plat fort de la jornada ha estat el Troyes, que ja vam probar a la 9a Sessió, i que torna a sortir a taula gràcies a la gran quantitat d'accions que permet el joc. Un joc força complex que permet moltes vies per guanyar la partida, on la manera d'administrar les accions dels meeples i els daus és molt determinant per fer-se amb la victòria.




Un altre joc nou al Club és el Galaxy Trucker, dut de la mà de l'Aleix i que feia força sessions que volíem provar. Es tracta d'un joc de construir-se una nau i fer-la viatjar per l'espai, amb un component de diversió molt alt, ja que mai saps què acabarà passant ni com t'esguerrarant les teves prediccions la resta dels rivals. Un joc catalogat per molts usuaris del món lúdic com a "un joc diferent a la resta".



Per acabar, només ens queda ressenyar els que podríem denominar com "els grans clàssics de l'Amatent", per la gran quantitat de vegades que els hem jugat. Un dels motius es deu a que són els millors jocs que hi ha per treure als nens i que els quals disposem tant a la ludoteca del Club com a les ludoteques personals. Així, no poden faltar títols com el Carrera de Tortugas, el Fantasma Blitz, el ¡Pingüinos! i el ¡De Mudanzas! que feia temps que no portàvem i que avui hem tornat a agafar. Com a novetat destacar el Hand's Up, dut de la mà d'en Miquel, un dels millors Party Game que existeixen, tot un clàssic en el món lúdic.







I fins aquí la crònica de la quinzena. Esperem tornar-vos a veure de nou i, aquells que encara no ho hagin fet, que s'animin a venir al Club i tastar el munt de jocs que tenim preparats. Podem avançar que gairebé segur que jugarem a Las leyendas de Andor (sempre i quan hi hagi prou usuaris i els Amatents que el tinguin vinguin a la sessió), i la Judith ens ha comentat que té ganes de tornar a jugar al Lords of Waterdeep, joc que portarem i que si s'anima força gent el jugarem. Recordar-vos que la següent sessió coincidiria en dates amb les jornades Juguem! que tenen lloc a Vilafranca del Penedès, pel que és possible que alterem la data de la pròxima sessió i ens n'hi anem uns quants Amatents. Estigueu atents amb els canvis de dates! Ho anunciarem amb la major brevetat al bloc i a les xarxes socials del Club Amatent.

usuari/s connectats