10 de setembre del 2014

Crònica 57a Sessió (06-09-2014)

0 comentaris
 
Tornem de nou a analitzar les cròniques Amatents amb una 57a Sessió on vam poder fer tast de molts jocs nous! Malgrat que l'assistència es va veure afectada per 2 events lúdics importants (que va fer que molts Amatents no vinguèssin per assistir a aquests esdeveniments), van assistir aprop d'una vintena d'Amatents. Les dues cites lúdiques a la que ens referim són la Festa Major de Sant Andreu de la Barca, que comptava amb un apartat on s'ensenyaven jocs de taula i on es van arribar a arreplegar un centenar de persones, organitzada per l'Amatent David Tercero i amb cert recolçament d'altres Amatents, i on a la tarda es va gaudir d'un Torneig de Carcassonne; i l'altra cita va ser les Fancon, que es van organitzar a Palau Solità i Plegamans, on es van arribar a arreplegar un munt de frikis (ja que no només hi havia jocs de taula sinó que hi havia un munt d'activitats diverses destinades als fanàtics, d'això que li diguin "fan"con).



Una de les novetats més destacades és el recent joc editat per Edge (el qual ha fet un canvi d'imatge bestial i que mira d'apropar-se encara més amb els seus clients) Miskatonic Escuela para Señoritas. Aquest és un deckbuilding tipus Dominion on, a més de comprar cartes per la teva mà (alumnes) has de comprar cartes negatives per als teus contricants (professors) que fas afegir a la seva mà. El teu objectiu és deixar als rivals sense cordura. Així que tant important és tenir unes bones alumnes com putejar als oponents fent que en tinguin de dolentes. Com veieu, un senzill joc de diversió amb força inmersió si t'agrada la temàtica i amb unes il·lustracions força vistoses. Ens va sembla un joc força simpàtic.





I una futura i molt esperada novetat d'Edge (que nosaltres vam jugar en una versió anglesa ja editada) és l'esperadíssim Dead of Winter. Es tracta d'un fals-cooperatiu (és a dir, tots els jugadors cooperen per sobreviure però només un serà qui adquireixi la victòria segons uns objectius personals per guanyar) ambientat en un hipotètic món apocalíptic on la majoria d'humans han mort degut a l'existència d'uns monstres (vaja, molt semblant a la temàtica zombi). Aquests s'arreplegaran en diferents faccions que es faran i desfaran a mesura que es vagin deduint o descobrint les intencions personals, això sota l'amenaça externa dels perills que han de preveure entre tots i combatir-los. Un joc divertidament emocionant el qual ha fet que els qui el van jugar el valoressin molt i molt possitivament (segurament per ser un joc diferent i, alhora, divertit).




Un dels plats forts en quan a novetats jugades al club i que ha tingut força repercussió aquest any per la seva edició en espanyol és el famós Mice and Mystics, un joc que combina el Dungeon (anar explorant sales i matant els monstres que t'hi trobes) amb el rol relatat (cada aventura té uns successos depenent de quins camins triïs i com resolguis els diferents reptes que et vagis trobant), tot ambientat en uns ratolinets amb poders i tècniques de lluita que s'enfrontaran a insectes i a altres èssers que per als humans ens semblaran febles, però per a uns ratolins els resultarà autèntiques màquines de matar (nomès dir que un gat pot resultar el més ferotge dels dracs; és el que té tenir un tamany diminut!). El joc va deixar bon gust de boca per la seva part narrativa i d'anar superant obstacles.





I un altre joc que no havíem provat mai a l'Amatent i que té força anys d'existència és un joc del nostre estimat Reiner Knizia anomenat Winner's Circle, un joc amb mecàniques molt típiques de l'autor on has d'anar apostant quin cavall arribarà primer en la cursa (com més aviat fas la predicció més punts et dóna, clar que també és més difícil endivinar-ho) però s'aniran aplicant unes mecàniques que faran que tots els jugadors trepitgin els seus plans els uns als altres. Tot i ser una mecànica repetitiva de l'autor val a dir que és bona i divertida i, juntament amb la vistositat dels elements, fa que sigui un joc força bo i amé de jugar. Al club mai ens cansarem de jugar als jocs de Knizia.




L'última novetat mai provada fins ara al Club Amatent i que vam provar nomès iniciar la sessió mentres esperavem a que vinguès la resta de la gent, és el Fluxx, un joc molt senzill on has de jugar uns objectes diversos que posses davant teu i fer que la carta d'objectius global tingui dos dels objectes que tinguis jugats. Això seria bastant senzill si no fos pel seu intencionat caos que fa que constantment canvïi l'objectiu i les normes. Hi ha unes cartes que alteren constantment les normes, determinant quantes cartes s'agafen a l'inici de torn, quin tope de cartes pots tenir a la mà, i fins i tot amb abruptes "resets" que fa que tot torni a ser com a l'inici. Un joc que et rius de lo boig que arriba a ser i on és gairebé impossible planificar res a llarg termini. En aquest cas vam jugar al joc normal en castellà que inclou objectes cotidians de casa, però l'èxit d'aquest joc és jugar-lo amb temàtiques diverses com Cthulhu o fins hi tot els mítics Monthy Phyton. Un joc ràpid amb l'únic objectiu de passar una bona estona.





Un joc que feia temps que no jugavem és el K2, un joc amb una ambientació molt divertida consistent en ser l'expedició que més alt al cim sigui capaç d'arribar. Tot això seguint una sèrie de GR's (víes de senders) que poden ser o bé més costoses a nivell físic i calgui fer ús d'eines per avançar ràpid o bé més esgotadores i calgui anar més preparat amb provisions alimentícies. Cal anar combinant cartes que aporten moviment o salut, intentant calcular que els teus dos escaladors puguin sobreviure a les inclemències del clima i de la perillositat de la zona (ja que s'hi estaran varis dies per aconseguir les fites). Les dues primeres zones de turistes i senderistes són força senzilles, però quan t'acostes a la zona d'escaladors i llegendaris és quan realment pots deixar la pell dels teus escaladors. A més a més, hi ha un tope màxim de persones a cada casella, fet que li otorga un punt de puteig important al joc. En definitiva, un joc divertit i més si t'agrada la temàtica. Hi ha varis tipus de dificultats, com hi havia Amatents que jugaven per primer cop vam fer servir el clima fàcil amb el mapa fàcil i amb la carta de rescat.



I, com no, havíem de jugar al mític 7 Wonders, un dels jocs més ben valorats a la BGG, del qual pensem que es torna més interessant si es juga amb l'expansió Leaders i Cities, però que no la vam fer servir perquè hi havia persones que hi jugaven per primer cop i era complicar massa les coses. Un joc on la primera partida aniràs força perdut ja que no sabràs ben bé que fa cada carta i com combinar-la, però que té una interessant interacció amb els jugadors que t'envolten tot i ser un joc on cadascú fa la seva. La seva dinàmica d'agafar una carta i passar-li al jugador del costat fa que sàpigues quines cartes podrà jugar el contrincant. A més a més estàs construint un imperi instal·lant un seguit d'edificis que et proporcionaran uns beneficis al final de la partida. Faràs una civilització guerrera o una altra amb persones destinades a la ciència i a la cultura? Quins edificis emblemàtics penses construir per fer rica la teva fortaleça? Té força suc el joc i per això sol agradar tant.




Per acabar us deixem amb varis jocs que de ben segur que ja coneixeu d'altres sessions com és el cas de l'exitós Spartacus (tenim molts fans al club!), l'Illa Prohibida (un cooperatiu on has d'emportar-te unes relíquies abans no s'enfonsi l'illa i moris) i Zombicide (van jugar una curtíssima partida a l'escenari d'introducció, però ja sabeu, el famós joc de matar zombis). Ens veïem a la pròxima sessió! No hi falteu, ja sabeu que aquí trobareu diversió i moltíssims jocs de molts tipus per a tots els públics :)


 

usuari/s connectats