30 de juny del 2015

Crònica Sessió LNMCMLDJ 2015 (20-06-2015)

0 comentaris
 




El passat dissabte 20 de juny vam unir-nos una vegada més a la celebració de “La Nit Més Curta Més Llarga de Jocs”. Pels qui no conegueu aquest esdeveniment es tracta d’una espècie de marató lúdica que dura tota una nit, des de que se’n va el sol i fins que  torna a sortir. La data escollida no és casual doncs és molt propera a la Revetlla de Sant Joan i és la nostra manera de donar la benvinguda a l’estiu.

LA LNMCMLDJ és una celebració conjunta que es fa arreu del territori a nivell associatiu. Cada any una colla de valents ens reunim a L’espai La Capella i ens disposem a compartir hores i hores de jocs, crits i rialles en un ambient molt divers.

Aquest any hem tingut diverses novetats que val la pena destacar. Per començar la vetllada vam organitzar un torneig de Cacao, el nou joc de taula de Devir. Els tornejos sempre aporten aquell aire competitiu i divertit, aquella mica d’adrenalina lúdica. A nosaltres ens encanta organitzar-los... ¡i participar-hi es clar!  
Podeu conèixer més detalls del torneig en aquesta entrada prèvia però val la pena recordar que més de 15 persones van participar-hi i en David Salmerón va endur-se la victòria.



http://www.devir.es/

 

Una altra de les novetats d’enguany és el mini servei de barra que vam muntar que si bé no arriba a ser professional si que va ajudar a passar la set i la fam a altes hores de la nit. Tot jugador necessita renovar energies i un refresc sempre passa bé. Cal agrair-ho als companys que van fer-ho possible i es van prendre les molèsties.
I bé, qui s’hagi passat aquest any per la LNMCMLDJ del Club Amatent sabrà que hi ha un torneig que vol convertir-se en ineludible. Parlem de Le Passe-Trappe, un joc d’habilitat on cal fer passar unes fitxes de fusta al camp contrari abans que el rival. La dificultat del joc radica en el llançament dels discs mitjançant una goma elàstica per un forat central força estret. El frenetisme del torneig fa evident el moment en que ha començat i tothom vol provar sort.
 




 
Després d’unes partides molt disputades en Danny va aconseguir vèncer a l’Helena a una final d’infart al millor de 5, quedant 3 a 2. Aíxi va ser com va coronar-se campió traient-li la vigència al anterior campió de 2014, en Pollo. En Danny va recollir un petit premi material, el joc de taula Soluna i un aplaudiment conjunt de tots els assistents.

Un altre torneig que es va disputar, aquest cop dirigit als més petits, va ser el de “El Aviador Loco”. Es tracta d’un joc antic,  però amb molt gràcia on un aviador amb bigoti va donant voltes per diferents granges intentant robar les gallines als jugadors. L’objectiu doncs és defensar les nostres granges i ho fem mitjançant una palanca per allunyar al pilot. El Aviador Loco o ,Looping Louie com es coneix fora, s’ha convertit en un joc icònic dins del món dels jocs de taula per la seva senzillesa i diversió.






Un dels jocs que van sortir a taula va ser el conegut Lords of Waterdeep. Un joc amb estètica de dracs i masmorres però que en realitat amaga un joc d’estratègia i recursos on nosaltres formem grups d’aventurers per anar a fer missions i aconseguir punts de victòria. En aquesta ocasió vam jugar-lo conjuntament amb la seva expansió Scoundrels of skullport que afegeix la corrupció com a nova variable amb la que avançar més ràpid a costa de perdre punts. L’equilibri doncs entre avançar i corrompre’s és el que ens aproparà a la victòria.




Un altre dels jocs que van poder provar-se va ser el recent Splendor. Un joc ràpid que recull l’essència de jocs més clàssics. En aquesta ocasió encarnarem a joiers del Renaixement amb ganes de fer fortuna. Caldrà doncs que aconseguim els millors artesans, els millors equips i caldrà fer-ho ràpid. A la pràctica anirem acumulant fitxes de colors que representen pedres precioses i que ens permetran comprar cartes. Aquestes cartes ens donaran punts de victòria i alhora descomptes per a fer posteriors compres cada cop més interessants. Al arribar a 15 punts esdevindrem guanyadors. Molt recomanable per a donar el primer pas cap a jocs un pel més complexes.
http://es.asmodee.com/

 
Horse Fever és un altre dels jocs que es van poder gaudir aquella nit. Potser de bones a primeres un pot pensar que les curses de cavalls no tenen gaire atractiu avui en dia o que són molt més interessants les de motos o cotxes de Formula 1. Rés més lluny de la realitat, a Horse Fever participarem al món de les apostes i les curses. Jugarem tant a la cursa fent avançar al nostre cavall i posant traves a la resta com apostant i comprant millores. És un joc molt complert per incorporar mecàniques diferents.



De vegades tenim ganes de tirar cap als jocs d’habilitat. Ja se sap, fa calor i el que ens agrada es no pensar gaire i desafiar-nos amb els altres jugant de peu. La resposta és Pitch Cars, un joc d’habilitat en el que anirem colpejant uns discs petits per dins un circuit intentant arribar en primera posició. Sembla senzill però no ho és. Agafar bé els revolts, esprintar quan toca, empentar al rival... els nostres dits son la clau per fer-ho! Un altre joc frenètic i molt divertit amb molt rejugabilitat.
 

 Per acabar us deixem amb fotografies de jocs més habituals i que de ben segur ja coneixeu com: Seasons, Rivet Wars, 7 Wonders, Qin i Hombres Lobo.



Volem agrair-vos a tots els assistents que vau apropar-vos, doncs sense vosaltres no tindria sentit aquest esdeveniment així com als companys que van fer-ho possible. Us esperem l’any que ve!

usuari/s connectats