27 de juliol del 2015

Crònica 80a Sessió (25-07-2015)

0 comentaris
 

Tornem una sessió més gaudint de l'ambient de caliu característic al club. Amb molta assistència tant d'adults com de nens, que aprofiten que és estiu i hi ha vacances per gaudir d'un dia de jocs de taula.


La novetat estrella d'aquesta sessió ha estat el recent joc que tot just ha sortit aquesta setmana i que ha engrescat a molts amatents encoriossits per la seva temàtica lovecriana. Parlem del wake up, Cthulhu!, un joc editat per ser guanyador d'un concurs i amb el vist-i-plau de qualitat de molts experts en el sector dels jocs de taula. Realment si t'agraden les històries de Cthulhu tens molt guanyat. El joc consisteix en adorar al monstre i ser qui li ha rendit més culte (és a dir: qui ha jugat més cubs del seu color). Per a això es juguen un seguit de cartes que es van aconseguint al llarg de la partida, i mitjançant l'estratègia de combos aconseguiràs revertir la situació i fer-te amb la victòria. Els qui l'han provat els ha agradat molt per la seva gran varietat de situacions i de ben segur que s'anirà jugant amb més freqüència al club.

 



L'afició per Cthulhu no va finalitzar aquí i a la tarda es va fer una partida de rol a un joc ambient en Cthulhu. Els exploradors van quedar molt satisfets amb l'experiència. Això demostra que al club també organitzem partides de rol si les apalabrem prèviament entre nosaltres. Si t'agraden, ja saps ;)





I com tampoc podia ser d'una altra manera també es va fer palés la falera que desperta el nou joc de Devir Cacao, un joc molt competent per fer una partideta ràpida a un joc senzill amb petites preses de decissions que et fa gaudir d'una estona molt entretinguda. Aconseguir cacau i vendre'l a les millors plantacions, evitar que les inundacions t'afectin negativament o adorar als deus per rebre recompenses, tot això amb un sistema de losetes molt ben mecanitzat. També s'hi van jugar vàries partides.




Un altre joc amb molts adeptes al club i que s'hi van jugar un parell de partides és el famós Dead of Winter, el joc de supervivència zombi amb moltes decissions arriscades i moralment dubtoses que bé es podrien donar en una apocalipsis zombi. Amb tot això aconseguirem ser el supervivent més eixerit de tots? No és pas casualitat que sigui un dels jocs més valorats a la BGG.




Un joc que vam provar per primer cop al club és l'eurogame Norenberc. Un joc poc conegut però amb molta jugabilitat. Bàsicament  has de decidir si enviar els teus agents a fer coses als diferents gremis per així aconseguir recursos i fer-los servir per aconseguir tokkens que et donaran potencialitats i punts de victòria. Al llarg de les rondes els tokkens més costosos es van abaratint donant pas a nous tokkens. En funció dels punts també es decideix l'ordre de torn en la ronda. En definitiva, malgrat que la seva estètica i temàtica no es gaire engrescadora és un joc que aglotina molt bones mecàniques ja vistes en altres jocs. Recomenable.



I un joc per a dos jugadors que va tenir molt d'èxit en el seu moment i que continua éssent un gran joc és el Polis.Un joc basat en l'època d'esplendor grega on hem d'anar apoderant-nos de territoris i establir l'hegemonia a Europa concentrant més influència que el rival. Un joc molt equilibrat per als amants al reptes 1.vs.1 i si a sobre t'agrada la temàtica t'encantarà el joc.




I un altre bon joc per a dos jugadors i que està molt de moda actualment és el conegut joc de superherois Dice Masters. Un joc on comences amb uns daus comuns que fas servir o bé per atacar i defensar-te o bé per adquirir daus més potents provinents dels teus superherois per poder fer-los servir més endavant en altres torns. Un joc senzill però que has de tenir molt present els efectes especials dels daus per poder treure'ls el millor profit possible. A més a més pots adquirir més superherois comprant els sobres que venen apart i així aconseguir més varietat.


I un gran joc de naus espacials que vam gaudir fa temps al club i que avui tornem a treure a taula és el Xiah. Un joc aconseguit per micromecenatge amb uns components molt lograts i aconseguits. Amb estètica dels 80's emula una guerra espacial amb un seguit de missions personals i altres inquietuts que els jugadors han d'anar assolint per fer-se amb la victòria. Realment poc té a envejar a altres títols com Eclipse i companyia. 




Un joc que feia temps que no jugavem al club i que és força divertit és Las Vegas. Un joc d'apostes de daus on has d'intentar fer-te amb els que més t'interessen. Saber quan pujar i què pot interessar més en aquell moment o no és una de les grans presses de decissions d'aquest caòtic joc. Realment jugar-lo de tant en tant diverteix molt.




Com no podia ser d'altra manera vam gaudir de jocs ja clàssics com un dels eurogames més populars dintre dels eurogames familiars amb certa dòssis de destreça. Parlem de l'Stone Age, un joc que implementa més cosetes que no pas un Catan i que és la porta d'entrada als eurogames més feixucs, un bon introductori per dir-ho així. Realment malgrat que conté daus són molt dominables per eines que modifiquen les tirades i l'estratègia és primordial ja que decidir a quins recursos anar o caselles ficar els teus meeples (i l'ordre en què ho fas per evitar que t'axafin el plà) són petits factors que fan d'aquest joc una gran aposta per passar el dia jugant.




També destaquem Carcassonne, on ja sabeu que tenim grans experts jugadors al club i molta afició, on es van jugar vàries partides a l'edició clàssica. Suposso que a hores d'ara ja sabeu com es juga ;) (agafar una loseta a l'atzar i col·locar-la al taulell, junt amb un meeple si vols, i fer punts de camins, ciutat, esglèsia o camp. Malgrat la seva senzilla mecànica té molta estratègia, pensant en els tipus de peça que hi ha, quantes falten, per quins mètodes pots optimitzar la teva jugada en relació als punts que aconsegueixes o que fas que la resta perdin... molts items que el fan molt interessant).

 


Jocs per a molts jugadors vam tenir uns quants i tots ells ben clàssics com és el cas de TimeLine (el joc d'endevinar en quina franja temporal ha esdevingut un succés) o Dixit (el joc d'endevinar quina carta ha jugat el "conta-contes" on l'imaginació té molt d'acte de presència) i Sushi Go (un joc semblant al 7 wonder però més senzill i ràpid, ideal per fer temps o jugar amb persones poc avessades als jocs de taula, però que tothom gaudeix igual).




També van tenir bon acte de presència els jocs col·laboratius, i a més grans títols com el cas de Pandemia (un bon joc on pots dominar molt bé la situació si controles les cartes que han de sortir i quines han sortit que fan d'aquest complert joc una bona opció, ja que hi ha bastants items a tenir presents), el Hanabi (dels pocs jocs cooperatius sense efecte líder, ja que has de jugar cartes sense veure-les nomès amb les pistes que et donen els companys. Un gran clàssic) i el Zombicide (molt de moda amb moltíssimes versions tot i que al club juguem a la primera que van treure, però tot i així es gaudeix molt fent tirades èpiques).





Per acabar us deixem amb les fotos de la resta de jocs que de ben segur que ja coneixeu, com el cas de Spartacus, ¡De mudanzas!, Jaipur, Genial, Madame Ching, Fauna, Bang, San Juan, Aviador Loco, Passe-Trappe, Ciudad Machi Koro i Splendor. Ens veiem a la propera sessió!!!














usuari/s connectats