15 de desembre del 2015

Crònica 89a Sessió (12-12-2015)

0 comentaris
 
La darrera sessió amatent va establir un rècord negatiu d'assistència degut a que gairebé tots els amatents van anar a col·laborar a les DAU, l'esdeveniment més importants de jocs de taula de la ciutat de Barcelona. No obstant, es van jugar a molts jocs, com és costum, i ens ho vam passar d'allò més bé.



Va a tornar a jugar-se a l'Arcadia Quest que tant d'èxit té al club. Ja sabeu, el famós joc de miniatures amb un aspecte de chibi-anime ambientat als dungeon crawlers, on cadascú té un exèrcit d'un color i ha d'anar lluitant contra olejades d'enemics i ser qui més mèrits fa sobre el taulell.







La resta de jocs que van triumfar i molt van ser els infantils. En aquest apartat tenim el divertit i guanyador enguany de l'Spiel des Jarhe en la modalitat de nens Fila Filo. Un joc on hem de ser els primers en portar totes les nostres formigues del nostre color a la línia de meta. Podem escollir quina moure i la quantitat la dóna una tirada de daus. La gràcia és que unes s'enfilen a sobre de les altres i les de sota mouen a les d'amunt. Pot semblar bo estar adalt, però atenció! Perquè també podem moure una aranya que per mitjà d'un ingeniós sistema de fils i imans atraparà a les formigues i les retornarà a la línia de meta! Realment el sistema bé val fer unes partides, mai se'ls acabaran les mecàniques i sistemes de fer! Un joc molt divertit per a la canalla.



Tampoc podia faltar el divertit La Polilla Tramposa. Un joc on et vas desfent de les cartes tirant una xifra amunt o avall (si hi ha un 3 has de tirar un 2 o un 4), però amb una particularitat: pots fer trampes i llençar les cartes a terra sense ser vist! Hi ha unes quantes cartes que tenen efectes variats, com donar cartes a algú, o tots menys qui la juga roben una carta, o tothom ha de possar la mà al centre i l'últim s'endu una carta com a penalització, o el primer que jugui un número igual al jugat es desfà de la carta, etc, tot amb l'únic objectiu de fer perdre l'atenció del guardià, que és qui s'ha d'encarregar de vigilar que ningú es desfaci de les cartes, una mica com el professor quan vigila que ningú tregui una xuleta a l'examen. Un joc molt tens però divertidíssim on et fas un fart de riure quan tothom veu que es desfan de cartes menys el vigilant!



I tot un clàssic per als nens és l'exitós Aviador Loco. Un joc d'habilitat on per mitjà d'una palanca enlairem a un avió que es mou sense parar, i hem de fer que toqui els discos dels rivals abans que no ens toquin les nostres! Tan senzill com divertit, un joc ràpid on pots encadenar vàries partides seguides sense cansar-te mai!



Un altre joc molt utilitzat tant per nens com per adults és l' ubongo. Un joc que en certa manera recorda al tetris o, sobretot, al tangram, ja que hem de colocar un seguit de peces dins d'uns espais, i nomès hi ha una manera de fer-ho! Quan ho aconseguim cridem Ubongo i agafem 2 joies seguint una normativa. Quan s'acaba la partida qui té més quantitat d'un color, guanya. Hem de mirar de fer les combinacions abans no s'esgoti el temps! Un molt bon joc d'enginy i càlcul espacial.



I un gran clàssic dels eurogames d'iniciació és l'Stone Age. Un joc d'aconseguir recursos per anar prosperant la nostra tribu de troglodites. Anirem fent combos amb cabanes, cartes i daus, tot això amb un sistema de col·locació de treballadors i d'anar-nos trepitjant les estratègies. Un joc amb moltíssima estrategia malgrat ser de caire familiar, tot i que té tantes opcions que potser cal estar una mica abessat als jocs de taula moderns, però un cop fas una partida s'enten fàcilment la mecànica. Tot un clàssic que mai pot faltar a les sessions amatents.




I un joc que d'ençà que l'hem adquirit a la ludoteca amatent no falta mai. És el divertit pitchcar, un joc semblant al clàssic joc de les txapes però amb uns components de fusta de molta qualitat. Com en tota cursa, qui primer arriba a la meta guanya! llençarem fora als nostres oponents i farem rodolar el màxim possible la nostra fitxa de cotxe fent ús de la ciència! (en aquest cas, la propulsió del nostre dit). Mai hi ha excusses per fer una partideta a aquest àgil joc d'habilitat.





I un clàssic de molts jugadors molt divertit és el deckbuilding 7 wonders Un joc d'anar jugant cartes que ens proporcionen millores i punts de victòria mentres gestionem recursos, amb la mecànica de passar les cartes que no juguem al contrincant, tenint en compte que potser hi ha alguna carta que li vagi bé. Tot un clàssic que evidentment juguem quan podem al club.



  I per acabar no pot faltar un joc que sempre juguem, com és el cas de l' splendor. Ja sabeu, comprem cartes amb diamants i contra més cartes tenim més barates ens sortiran les cartes que adquirim en un futur. Les que tenen més punts són més cares i les més barates no donen punts però compten com a diamant i així abarateix les futures cartes. A això se li afegeix un bonus al primer en fer una combinació de cartes concreta i a la que et dones compte guanya la partida el primer en fer 15 punts! Un grandíssim joc àgil i amb molta estratègia. Fins aquí la crònica amatent. Espero que passeu unes bones festes i ens veiem l'ant que ve!!!


usuari/s connectats