11 de gener del 2016

Crònica 90a Sessió (09-01-2016)

0 comentaris
 
El Club Amatent ha tornat a obrir les seves portes el passat dissabte 9 de gener després de la pausa per a gaudir de l’època nadalenca. Hem tornat doncs amb una nova sessió, la primera de l’any que encetem, i ho hem fet amb molt bon caliu, molts jocs nous i moltes novetats. 


Aquesta primera sessió ha estat especial doncs per una banda hem començat a organitzar el proper CorreJocs i calia dedicar bona part del matí a definir i coordinar els esforços dels membres del Club. El 4t CorreJocs se celebrarà els propers 7 i 8 de maig, i pretén ser la gran festa del joc al nostre poble, Sant Vicenç dels Horts.

Molts han estat els temes tractats a aquesta reunió, i estem satisfets amb els compromisos i decisions que estem prenent. Ara bé, aquest escrit és una crònica de la sessió lúdica pròpiament, així doncs, si sou socis i voleu saber més informació del Correjocs us convidem a visitar el fòrum. A la resta, aviat començarem a publicar els primers detalls.

Mentre els socis estàvem reunits, els més petits jugaven a la nostra ludoteca infantil sota la supervisió dels seus pares i/o tutors.

A La Torre Encantada, joc infantil de Devir, un dels jugadors serà un malèfic mag que ha segrestat a una princesa. Els jugadors intentaran trobar la clau que l’alliberi abans que la reculli Cuervonegro. La tensió i l’emoció no ens deixaran parar de jugar fins a girar la clau dins el pany. 



Un joc que últimament ha agafat molta popularitat al club és lInterferencias. Un joc que és una variant d’un joc al qual tots hi hem jugat de petits, el “Telèfon trencat”. Bàsicament i de manera seqüencial els jugadors han de dibuixar una paraula i passar la pissarra al següent jugador. Aquest en rebre-la només podrà mirar el dibuix i haurà d’escriure allò que creu que l’altre ha intentat plasmar. Ja us podeu imaginar el fart de riure quan el dibuixant original rep la seva pissarreta i veu en què s’ha transformat tot plegat. Un joc molt divertit. 





Una altra novetat que vam poder jugar va ser el Mysterium, l’estrella d’Essen. Un joc familiar de deducció que podríem dir que combina el clàssic Cluedo amb l’aclamat Dixit. Els jugadors han d’intentar esbrinar l’assassí i ho faran a través d’una sèrie de pistes que el jugador esperit els proporcionarà. Els jugadors investigadors sovint no ho tindran clar i podran fer apostes per a intentar guanyar punts. 


I comencem amb la tongada de jocs d'habilitat. Un dels incombustibles és el desafiant Passe-Trappe. Un joc on senzillament has d'aconseguir fer passar unes peces de fusta per una petita porteria i aconseguir que es quedin totes en el territori del contrincant. Però, és clar, l'altre jugador també mirarà de fer el mateix! Jugant tots dos alhora guanyarà el més ràpid i major punteria. Un joc on veure remuntades és habitual, i sempre es generen moltes rialles. Molt recomanable sobretot a aquells a qui no els hi agrada estar molta estona escoltant regles. 

Un altre joc que sempre triomfa i és un dels més jugats és el Pitchcar, un joc semblant al clàssic joc de les xapes però amb materials de gran qualitat i realitzats amb una fusta molt ben tractada. Un cop muntat és impossible resistir-s’hi!



Crazy Coconuts, és un esbojarrat joc asiàtic on hem de fer punteria d'un seguit de cocos que boten i fer-los entrar en uns gots. Els gots comencen al centre del taulell però també podem mirar de robar els gots que han agafat els altres companys. El llançament es fa per mitjà de les mans d'uns micos que actuen com una catapulta, fet que no fa gens fàcil encertar la punteria.



Estrenar el flamant Crokinole amatent ha estat tot un plaer prohibit pels que van poder venir. Un joc que recorda a les xapes, al billar i a la petanca en un taulell de fusta ben envernissat. Crokinole és un joc en el qual depenem de la nostra habilitat xutant unes fitxes de fusta amb els dits per intentar col·locar-les a la part central. Es pot jugar un contra un o per equips. Una delícia.


Aquesta primera sessió de l'any havia de ser especial i se'ns ha acudit que seria molt propi d'aquestes festes jugar al Bingo. Gràcies a la col·laboració d’uns quants amatents (especialment d’en Mannu) vam poder gaudir de 2 partides multitudinàries, emocionants i amb premis cortesia d’Asmodée, Zacatrus i Blauberry.





 El joc que en aquesta sessió us hem volgut presentar és un dels més jugats aquestes festes: Código Secreto de l'editorial Devir. En aquest joc familiar, els jugadors treballaran les seves habilitats relacionant conceptes i utilitzaran el coneixement lèxic com a eines de joc. Les partides a Código Secreto són ràpides i espremen les neurones.




A la tarda i amb inevitables partides de Pitchcar i Bingo, vam seguir amb jocs de tarannà més temàtics i complexos.

XCOM: El juego de mesa, és un joc basat en el videojoc d’estratègia homònim i que té la particularitat d’utilitzar una aplicació digital mentre es juga. En ell, els jugadors encarnaran el rol de líders de l'organització internacional XCOM i defensaran a la humanitat, enfrontar-se amb alienígenes i frenant el pànic global a contrarellotge. Un joc frenètic on el treball en equip és imprescindible.



Un altre dels jocs de la tarda va ser una obra del respectat Kramer, La Era del Carbón. En ell els jugadors fan d’empresaris del carbó, finançant ampliacions, complint contractes, millorant eines…


Un eurogame d’aquells que tant ens agraden. L’altre gran eurogame que va sortir a taula i que tenim disponible a la ludoteca és el sorprenent Los Viajes de Marco Polo. Un eurogame molt ben plantejat, amb moltes accions per realitzar i amb una progressió d’accions disponibles força diferent. Un joc que utilitza la col·locació de treballadors en forma de daus com el clàssic Troyes, i que s’apunta a aquesta tendència creixent de jocs com Grand Hotel Austria o Dice City. Marco Polo està ben tematitzat doncs, els viatges i l’intercanvi resulten molt apropiats com a excusa per a guanyar noves accions disponibles i nous beneficis. Un joc d’aquells que et fan treure fum i que podem agrair a Devir el fet de portar-lo aquí.



I un joc dels temàtics per a fans de H.P.Lovecraft que va passejar per la sessió va ser Eldritch Horror. Un joc cooperatiu en el qual els monstres clàssics d’aquest referent literari intenten entrar al nostre món per acabar amb tot. Nosaltres intentarem posar fre com a investigadors privats que som utilitzant els recursos propis de 1926.



Per acabar dir que també van sortir d'altres jocs. Molts d'ells coneguts d'altres cròniques com: Colt Express, Dice Masters, Splendor o Fila filo.

Recordeu que la propera sessió serà de 3 dies i la farem al carrer aprofitant la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç dels Horts. Aviat us informarem!

usuari/s connectats